Lex leidt 2000e bezoeker rond in De Knoperij - Oud Montfoort

2000e bezoeker in De Knoperij

9 nov. 2023

Stadsmuseum De Knoperij ontving op 9 november haar 2000e bezoeker van het jaar. Deze donderdagmorgen bezocht een groep deelnemers plus begeleiders van Dagbesteding Het Boerenleven De Knoperij. Ze hadden gelezen van de expositie ‘Herbergen en uitspanningen’, dat leek hen wel wat. Wat ze niet wisten dat het stadsmuseum die donderdag haar 2000e bezoeker verwachtte.

Wie er nu precies als 2000e binnenkwam was niet helemaal duidelijk, ze kwamen als groep binnen. We besloten daarom de hele groep als zodanig te beschouwen. We begonnen met koffie, thee en ouderwets snoepgoed: o.a. echte pepernoten, het was tenslotte november.


Lex leidt 2000e bezoeker rond in De Knoperij - Oud Montfoort

Gastheer Lex leidt de 2000e bezoeker rond in stadsmuseum De Knoperij

Verhalen over vroeger

Tijdens de koffie al prachtige verhalen (en liedjes) over vroeger en, heel bijzonder, één van de deelnemers was Annie van Schaik, geboren in de uitspanning ‘De Posthoorn’.

De expositietekst bij De Posthoorn werd door één van de groepsleden hardop voorgelezen. Annie groeide van trots en zei dat het heel herkenbaar was.

Na twee uur gezelligheid vertrok de groep weer, maar ze komen graag nog eens terug, zeiden ze. Bijvoorbeeld bij de volgende expositie.

Knoperij ontvangt 2000e bezoeker - Oud Montfoort

De Knoperij trakteert de 2000e bezoeker(s) op koffie en pepernoten

Blijf verbonden

Ontvang 6x per jaar onze nieuwsbrief.