Montfoortse schilderijen uit het depot nu te zien

Zeldzaam: Schilderijen van Montfoort uit het depot

16 nov. 2023

Zelden te zien: schilderijen van Montfoort uit het depot

De afgelopen tijd werd de tijdelijke gastexpositie-plek in stadsmuseum De Knoperij gevuld met werken uit het depot van de Oudheidskamer. Het betrof veelal niet eerder vertoonde kunst.

In de Oudheidskamer, gelegen in kelder van het gemeentehuis van Montfoort, liggen meer dan 2.000 museale objecten. Deze worden beheerd door de Stichting Oud Montfoort. Bij elke expositie wordt daaruit een selectie getoond in stadsmuseum De Knoperij.

In oktober en november werden een aantal bijzondere schilderijen uit de kelder getoond. Schilderijen van de IJsselkade, Hoogstraat, Onder de Boompjes, de Hollandse IJssel en andere plekken. Werken die in sommige gevallen niet eerder aan het publiek zijn vertoond. De meeste schilderijen zijn gemaakt door Montfoortse schilders, maar van sommige werken is de schilder niet bekend.

Bezoekers van de expositie waren onder de indruk van de Montfoortse schilderkunsten. Met de schilderijen in het depot wil De Knoperij in de toekomst een vergelijkbare expositie voorbereiden.

Montfoorste schilderijen uit het depot trekken veel bekijks

Montfoorste schilderijen uit het depot trekken veel bekijks

Blijf verbonden

Ontvang 6x per jaar onze nieuwsbrief.