Vrijwilligersdag in Haastrecht stadswandeling - Oud Montfoort

Vrijwilligersmiddag Haastrecht zeer geslaagd

30 okt. 2023

Stadswandeling en Paulina Bisdom van Vliet

Alle vrijwilligers waren uitgenodigd voor het vrijwilligers uitje op 27 oktober. Bestemming was dit jaar Haastrecht.

We werden ontvangen door 2 bestuursleden van de Historische Vereniging, die ons een stadsrondwandeling gaven. Aansluitend was er koffie en gebak.

Daarna splitste de groep zich. Een deel van de groep ging naar het gemaal. Hier was een zeer interessante uiteenzetting van het waterbeheer in de streek door de eeuwen heen. Het andere deel van de groep ging op bezoek bij museum Paulina Bisdom van Vliet. In dit huis, waar de tijd 100 jaar heeft stilgestaan, vertelde gids Jan ons op uitmuntende wijze over het leven van de zeer gefortuneerde Paulina en over de bijzondere voorwerpen die ze in haar leven verzamelde.

Museum Paulina Bisdom van Vliet in Haastrecht - Oud Montfoort

Museum Paulina Bisdom van Vliet in Haastrecht

Een geslaagde dag

Een uur was ruim tekort om alles te bewonderen. Velen waren van plan nog een keer terug te komen. Teruggekomen in het Raedthuys vergezelde wethouder Kees van Dalen ons. Hij bood namens de gemeente alle vrijwilligers nog een hapje en een drankje aan en sprak zijn waardering uit voor het werk van de vrijwilligers.

Bij afwezigheid van de door corona gevelde Lex van Wijk, richtte Peter Versloot zich tenslotte met een dankwoord tot alle vrijwilligers: 2023 is een topjaar, het hoogste aantal bezoekers, de meeste stadswandelingen, het hoogste aantal geïnventariseerde stukken en dat allemaal dankzij alle fantastische vrijwilligers. De kunst is om dit vast te houden en verder uit te bouwen.

Het was een geslaagde dag; iedereen keerde voldaan huiswaarts.

Napraten in 't Raedthuys - Oud Montfoort

Napraten in 't Raedthuys

Napraten in 't Raedthuys - Oud Montfoort

Napraten in 't Raedthuys

Blijf verbonden

Ontvang 6x per jaar onze nieuwsbrief.