De burggrafelijke familie op bezoek in De Knoperij

Open Monumentendag 2023

26 sep. 2023

Open Monumentendag voor jong en oud

Op vrijdag 8 september vond de Open Monumenten Klassendag weer plaats. Hierbij bezochten de groepen 7 en 8 van de vijf Montfoortse basisscholen elk een monument, te weten de Grote of Sint-Janskerk of de Rooms-katholieke kerk. Na een introductie buiten kregen ze een rondleiding binnenin de kerkgebouwen. De kinderen werden geboeid door de verhalen over de kerk, over de geschiedenis ervan, maar ook door een aantal mysteries.

Op de zaterdag, Open Monumentendag, waren de bekende monumenten weer opengesteld voor bezichtiging. Het was een zeer warme dag, waardoor de bezoekersaantallen wat lager waren dan andere jaren. Anderzijds waren bezoekers toch ook wel op zoek naar de koelte van een kerk. De geregelde activiteiten trokken zeker publiek. De muzikale omlijsting bij het Oude Stadhuis door Lenie van den Brink met haar accordeon en van het duo Elusive bij de molen genoten veel aandacht. Verhalenverteller Monica Honkoop vertelde over het roemruchte verleden van het kasteel en voor de verhalenwedstrijd over het Kasteel werden bijzondere verhalen ingeleverd.

Gids Eduard Treur deelt veel interessante verhalen met de kinderen van groep 7

Gids Eduard Treur deelt veel interessante verhalen met de kinderen van groep 7

Burggrafelijke familie

In het kader van levend erfgoed was er ook aandacht voor een burggrafelijke familie. Deze familie bracht het verleden tot leven met historische gezelligheid tijdens een rondwandeling door Montfoort. De personen op de foto verbeelden de bewoners van Kasteel Montfoort uit de 14e eeuw:

  • Burggraaf Roelof de Rover

  • Burggravin Odilia van Randerode

  • Burggraaf-opvolger jonkheer Floris

  • Jonkheer Matthéo

  • Jonkvrouw Elise

De burggrafelijke familie op bezoek in De Knoperij

Blijf verbonden

Ontvang 6x per jaar onze nieuwsbrief.