Taartmoment voor Nationale Vereniging De Zonnebloem bij stadsmuseum De Knoperij - Stichting Oud Montfoort

De Zonnebloem op bezoek in De Knoperij

9 feb. 2024

Veel aanmeldingen

De lokale tak van Nationale Vereniging De Zonnebloem zette een bezoek aan De Knoperij op de agenda en al snel kwamen de aanmeldingen binnen. Teveel voor één groep, dus werd de groep in tweeën gesplitst. Op 6 februari en op 19 maart bezoekt een groep mensen uit Montfoort en Linschoten het stadsmuseum.

Rondleiding voor Nationale Vereniging De Zonnebloem bij stadsmuseum De Knoperij - Stichting Oud Montfoort

Rondleiding voor Nationale Vereniging De Zonnebloem bij De Knoperij

Rondleiding en gebak

Marga Hoogendoorn (gastvrouw), Peter Gruters (bestuurslid) en Peter Versloot ontvingen de groep op 6 februari. De Zonnebloem had voor iedereen gebak meegenomen en het museum zorgde voor de koffie en thee.

Peter Versloot gaf uitleg over het ontstaan van het museum. Het museum is nog jong en bestaat dit jaar 5 jaar. Geïnteresseerd hoorden de aanwezigen over wat de Stichting Oud Montfoort allemaal doet en wat er allemaal in stadsmuseum De Knoperij te zien is. De permanente tentoonstelling met 1000 jaar Montfoort in plaatjes, de wisselende tijdelijke tentoonstellingen, de audioruimte voor films, de Montfoort boekentafel, de streekproducten, de ontmoetingstafel en niet te vergeten het Toeristisch Informatiepunt (TIP). Maar ook werden de stadwandelingen onder leiding van een gids toegelicht.

Koffie en thee voor Nationale Vereniging De Zonnebloem bij stadsmuseum De Knoperij - Stichting Oud Montfoort

Koffie met gebak maakt elke rondleiding leuker

Herinneringen ophalen

De bezoekers stelden volop vragen en deelden ook ervaringen uit hun jonge jaren, bijvoorbeeld uit de tijd van de oorlog. Sommigen wisten zich daar nog veel van te herinneren. De anderen luisterden ademloos.

Na bijna 2 uur keerden de bezoekers weer huiswaarts. Een aantal mensen was nog niet eerder in De Knoperij geweest en ook nog niet uitgekeken. Nu ze weten wat er allemaal te doen is, zijn ze van plan nog een keer terug te komen.

Blijf verbonden

Ontvang 6x per jaar onze nieuwsbrief.