Domkerk in Utrecht

De Knoperij wint 2e prijs Utrechtse Erfgoedprijs

25 mei 2024

Eervolle 2e plek

In de Domkerk in Utrecht behaalde Montfoorts stadsmuseum De Knoperij een eervolle 2e plek bij de toekenning van de Utrechtse Erfgoedprijs 2024. Het stadsmuseum timmert continu aan de weg en zit vol met ideeën om De Knoperij een bruisende plek te laten zijn. De steeds wisselende exposities, de actieve etalage en de vele contacten met andere lokale organisaties worden geprezen.

De 1e prijs werd gewonnen door Stichting Levende Historie Amersfoort. Deze organisatie krijgt de prijs voor De Sterkste Schakel; een historische wandeling langs bijzondere Amersfoortse erfgoedlocaties waar (amateur) toneelspelers ter plekke dilemma’s uit het verleden tot leven brengen. Aan de prijs is een bedrag van 1.500 euro verbonden.

De Knoperij tijdens de jaarmarkt in 2023 - Oud Montfoort

Stadsmuseum De Knoperij in Montfoort

Storytelling over Montfoort

De Knoperij is inmiddels overigens ook gestart met het voorbereiden van storytelling. Korte verhalen uit de geschiedenis die in klederdracht van toen worden opgevoerd zo mogelijk op markante plekken in de stad.

De Knoperij heeft een groeiend aantal enthousiaste vrijwilligers en verzorgt ook stadswandelingen en is van plan volgend jaar weer mee te doen met de verkiezing van de Erfgoedprijs.

Eerder won De Knoperij ook al de 2e prijs bij de landelijke wedstrijd voor de Erfgoedvrijwilligersprijs.

Blijf verbonden

Ontvang 6x per jaar onze nieuwsbrief.