Montfoort door de eeuwen heen

Over de tentoonstelling

In de permanente tentoonstelling van De Knoperij bevinden zich een aantal erfgoedstukken die een stukje van de Montfoortse historie vertellen. De tijdlijn laat de hoogtepunten uit de geschiedenis in beelden zien.

Of het nu gaat om de roemruchte burggraven op het Kasteel, het bestuur van de stad in Het Oude Stadhuis, de stadsrechten, de Fransen die het kasteel opbliezen of het tijdperk van de Knopendraaiers. Je kunt er er vinden.

De Oudheidskamer

We kunnen slechts een deel van de museale schatten in het Stadsmuseum laten zien. De rest is veilig opgeborgen in de Oudheidskamer onder in het gemeentehuis. Deze collectie is van allerlei aard: van schaatsen tot stoven, van een uniek herinneringsbord tot oude boerengereedschappen, van jacobakannen tot schilderijen en van tegels tot werpkeien- en kogels.

Oude foto’s, gravures en ansichtkaarten
Hoewel de meeste tekstuele documenten over en van Montfoort keurig worden bewaard in het Regionaal Historisch Centrum Rijnstreek en Lopikerwaard (RHC Rijnstreek en Lopikerwaard) en in het Utrechts Archief, bevat de collectie in De Knoperij ook nog verscheidene documenten, zoals brieven, (familie)foto’s, krantenartikelen, ansichtkaarten en gravures.

Onze vrijwillige gastheren en -vrouwen ontvangen u met veel enthousiasme in het stadsmuseum.

Details

Wanneer

Permanente tentoonstelling

Waar

Stadsmuseum De Knoperij
Keizerstraat 25 in Montfoort

Blijf verbonden

Ontvang 6x per jaar onze nieuwsbrief.