Marjolein Muilwijk exposeert met poëtische doeken - Oud Montfoort

Marjolein Muilwijk exposeert met poëtische doeken

Marjolein werd eens getroffen door een schaal, met zoveel liefde en aandacht gemaakt, dat zij dat ook wilde: Met liefde en aandacht dingen maken die ze zelf mooi zou vinden, haar zelf zouden raken en wellicht ook anderen daarmee raken. Maar dat is niet haar eerste opzet. Haar eigen interesse en plezier staan voorop.

Op zoek naar onderwerpen hoefde ze niet. Ze werkt met en in de natuur. Het zijn vooral de details die haar treffen: een boom(schors), een huisje aan zee, een grasveld, de golven van de zee.

Op zoek naar een manier om kunstzinnig uit te drukken wat ze voelt bij die stukjes natuur, stuitte ze op papier om daarmee de structuur te maken die haar onderwerpen nodig hebben. Papier, behangerslijm en acrylverf, meer heeft Marjolein niet nodig om haar poëtische wereld op het doek aan te brengen.

“Er is geen verhaal”, zegt ze bij haar ‘schilderijen’, “alleen het beeld en het gevoel dat dit beeld oproept”. Marjolein exposeert haar werk in de maanden maart en april Stadsmuseum de Knoperij.

Details

Wanneer

1 maart - 30 april 2024

Waar

Stadsmuseum De Knoperij
Keizerstraat 25 in Montfoort

Blijf verbonden

Ontvang 6x per jaar onze nieuwsbrief.