En nu verder!

Uitbreiding van de Vriendenkring is nodig.

Help De Knoperij in haar voortbestaan op de huidige plek!

De Stichting Oud Montfoort werd in 2019 opgericht met als doel om een ruimte te vinden in het centrum van Montfoort. Daar wilden we de schatten van Montfoort tonen de historische verhalen vertellen en bewoners en bezoekers kunnen ontvangen. In februari 2020 kregen we de sleutel van de Keizerstraat 25.
Na een verbouwing (in coronatijd) openden we in juni 2020 de deuren. De afspraak met de eigenaar van het pand was dat we alleen de directe kosten zouden betalen (energie, water en verzekeringen), maar dat we zouden vertrekken als er een huurder zou komen opdagen.

Die huurder is niet gekomen. Wel trok De Knoperij inmiddels (dec. 2021) 2000 bezoekers en wonnen we de tweede prijs bij de landelijke Erfgoedvrijwilligersprijs 2021. We hebben ons bestaansrecht dus wel bewezen en nu willen we verder.

De eigenaar van het pand is bereid om ons een vijfjarig huurcontract aan te bieden, maar dan moeten we wel huur gaan betalen. Inclusief kosten van energie, verzekering en belasting komt dat op € 1000 per maand neer. Zoveel (structureel) geld hebben we niet.

Vrienden die jaarlijks bijdragen helpen ons om structurele inkomsten te genereren. We hebben nu 35 Vrienden die € 20 of meer per jaar bijdragen. Graag willen we die Vriendenkring uitbreiden. We streven naar 200 Vrienden. Daarmee kunnen we een vaste plek in Montfoort garanderen. Daarmee kunnen we mooie exposities over Montfoort toen en nu blijven organiseren. Daarmee blijven we ook een plek waar de bezoeker terechtkan voor informatie over Montfoort e.o.

Doet u mee? Wordt u ook Vriend? Dan kunnen wij verder.