Winnaars kleurwedstrijd stadsmuseum De Knoperij

In de voorjaarsvakantie werden nog flink wat tekeningen ingeleverd voor het kleurplatenwedstrijd met het thema ‘WINTER’.

Na het succes van de LEGO wedstrijd in de zomervakantie vorig jaar startte de Stichting Oud Montfoort (SOM) in januari een nieuwe actie om jong en oud bezig te houden in corona-tijd. Daarnaast wil de SOM ook de interesse voor de historie van de stad Montfoort levend houden nu het stadsmuseum niet open kan.
Uit de inzendingen zijn de 3 winnaars gekozen: Sjors van Jaarsveld (3 jr), Lieke van Jaarsveld (5 jr) en Jeanne Geelkerken (9 jr). Hun tekeningen zijn in de komende weken nog te zien in de etalage van stadsmuseum De Knoperij. Inmiddels hebben de winnaars een prijsje ontvangen, een cadeaubon te besteden bij de naastgelegen speelgoedwinkel van Dolderman.
Voorzitter Lex van Wijk: “We hebben veel kleurplaten uitgedeeld. Er zal thuis veel gekleurd zijn. Je moet toch iets doen als je, zoals de jeugd, heel veel verplicht thuis moet zitten. En dit leek ons een leuke bezigheid”.
De hoofdexpositie’ Winter’ loopt nog even door en wordt in de loop van maart dan opgevolgd door een tentoonstelling over de komst van gas, water, elektriciteit en riolering ongeveer 100 jaar geleden.
Inmiddels is achter de grote etalageruit de gastexpositie van 60 jaar zwembad te zien. Als het stadsmuseum weer open mag, zal er nog meer te zien zijn. Het bestuur en de vrijwilligers kunnen niet wachten om weer open te gaan en kijken uit naar versoepeling van de maatregelen voor musea.