Winnaars fotowedstrijd “Water in Montfoort”

De jury had veel tijd nodig om uit de 44 inzendingen de beste foto’s te kiezen. Als winnende foto werd uiteindelijk een zwart wit beeld van Montfoort gekozen gemaakt door Greja van Turenhout uit Oudewater. Burgemeester Petra van Hartskamp reikte op Open Monumentendag in stadsmuseum De Knoperij de prijzen uit.

Over de winnende zwart wit foto van Greja zegt de jury: “Het is een prachtig karakteristiek beeld van Montfoort. Met het water als levensader. Je oog wordt als het ware langs het water getrokken. Een foto met diepte. Uit de foto spreekt: Recreatie, wandelen en varen is hier top. Goed bedacht om deze foto in zwart-wit aan te leveren.”
De 2e prijs ging naar een foto van Marian de Jong. Een ijsfoto gemaakt in de avond met mensen die op de gracht lopen en schaatsen. De jury looft het sfeerbeeld en het plezier, wat er uit spreekt. Bij de publieksjury scoorde deze foto erg hoog.
Peter Goes ging met de 3e prijs aan de haal. Een prachtige spiegeling van koeien in het water langs de Tiendweg. De jury vindt dit een prachtig beeld van wat je in het buitengebied van de gemeente Montfoort kunt tegenkomen. Een kenmerkend plaatje met koeien en water. De kijker blijft naar de foto kijken. Zit de foto niet op z’n kop ? Hoe dan ook, het is een intrigerend beeld.
De vakjury bestond naast de burgemeester ook uit fotograaf Paul van den Dungen. Het publiek kon ook meestemmen. De vakjury heeft rekening gehouden met de publieksstemmen.
Stadsmuseum De Knoperij, tevens het Toeristisch Informatiepunt, is geopend op woensdag, donderdag en vrijdag van 13-16 uur en zaterdag van 10-16 uur.