Welke winkel mist u het meest in Montfoort?

Montfoort had eens de hoogste winkeldichtheid per inwoner van Nederland. Je ziet nog steeds, in bepaalde straten in de binnenstad, dat er een groot raam aan de voorzijde van het huis zit. Hier was toentertijd in een kamertje dan bijv. een kleine kruidenierswinkel gevestigd. Veel mensen weten uit hun jeugd nog wel een winkel te herinneren die er nu niet meer is. Winkels waar mooie verhalen over de ronde doen, bijv. over markante winkeliers met eigenaardige trekjes.

In Stadsmuseum De Knoperij komt hierover in februari 2023 een nieuwe expositie. Graag wil het expositieteam weten welke winkel u het meeste mist. Peter Versloot: “We zijn op zoek naar de winkels die de Montfoorters het meest missen. Welke zijn dat? Denk bijv. aan een bepaalde kruidenier, bakker, slager, snoepwinkel, schoenen- of kledingwinkel, wolwinkel… Wat waren de bijzondere producten? Of was het de bediening of de klantenservice, die de winkel zo bijzonder maakte? Als mensen nog fotomateriaal hebben van deze winkels of winkeliers, dan zou het museum dat heel graag lenen voor deze expositie.“

Het is de bedoeling dat er 10 winkels worden uitgelicht in de tentoonstelling. Wilt u uw reactie sturen naar info@oudmontfoort.nl of loop even binnen bij De Knoperij.
Stadsmuseum De Knoperij aan de Keizerstraat 25 is geopend op woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag van 13.30-16.00 uur en op zaterdag van 10-16 uur.

De toegang tot het museum aan de Keizerstraat 25 is gratis. De huidige expositie over het Antonius, de ouderen- en wezenzorg duurt tot februari 2023. Daarnaast is er de gasttentoonstelling van twee Montfoortse kunstenaars: ‘Glas in lood’ van Meja de Gelder en uiteenlopende werk van Hans Bulder.

Meer info op www.oudmontfoort.nl

Dit is een bericht van de Stichting Oud Montfoort. Voor verdere info Peter Versloot 06-46651411