Stichting Oud Montfoort krijgt eigen ruimte

door: Stichting Oud Montfoort

Eigenaar Gerard Janmaat schudt de hand van Lex van Wijk, voorzitter van Stichting Oud Montfoort. 
Van links naar rechts: Kees Bazuine, Peter Gruters, Gerard Janmaat, Lex van wijk, Charlotte Kling & Peter Versloot. 
(Foto: Stichting Oud Montfoort)
Eigenaar Gerard Janmaat schudt de hand van Lex van Wijk, voorzitter van St. Oud Montfoort.
Van links naar rechts: Kees Bazuine, Peter Gruters, Gerard Janmaat, Lex van wijk, Charlotte Kling & Peter Versloot.
(Foto: St. Oud Montfoort)

De Stichting Oud Montfoort (SOM) heeft onderdak gevonden in het centrum van Montfoort. De eigenaar van de voormalige Blokker en Daags, de heer Janmaat, stelt het pand beschikbaar aan de SOM. Het pand staat al geruime tijd leeg. De SOM wil het winkelgedeelte van het pand flink aanpakken en is erg blij dat zij verder kan gaan met haar plannen om de museale stukken, die nu nog in de kelder van het Huis van Montfoort liggen, aan het publiek te tonen. Het idee is om aan de muur met een lange tijdlijn “het verhaal van Montfoort” te vertellen. Daarnaast moet het een plek zijn waar je met alle vragen over de geschiedenis van de stad terecht kunt en waar men ken starten met rondleidingen door de stad. Verder bestaat de wens om ook een toeristisch informatiepunt te zijn.

Voorzitter Lex van Wijk: “De SOM bestaat nog geen 10 maanden en is buitengewoon blij met deze kans. Het is goed voor de binnenstad van Montfoort dat er weer wat bijkomt. Bezoekers aan de stad en inwoners moeten toch ergens terecht kunnen voor het verhaal van de stad? We willen geen ouderwets museum zijn, maar de zaken op een eigentijdse manier laten zien.” Peter Versloot vult aan: “De eigenaar is erg behulpzaam en denkt met ons mee. Er is de komende 3 maanden heel veel werk te doen om de ruimte geschikt te maken, maar het kan! We hebben een groeiend team van enthousiaste vrijwilligers en we gaan het bedrijfsleven en de winkeliers benaderen om ons te helpen bij de inrichting, liefst door een bijdrage in natura. Zo kan het een plek worden van en voor heel  Montfoort.” Eigenaar Janmaat: “Het gaat mij aan het hart dat de binnenstad achteruit gaat. Op deze manier draag ik een steentje bij om de binnenstad leefbaarder te maken.”

Het plan is om begin mei open te gaan. Gedurende het toeristenseizoen, dat loopt tot 1 oktober, wil de SOM 3 dagen per week open zijn en daarnaast op afspraak.

Mensen die hun hulp willen aanbieden bij de inrichting van de ruimte of die bruikbare spullen voor de inrichting hebben, kunnen zich melden bij de SOM via info@oudmontfoort.nl.