Stadsmuseum De Knoperij ontvangt nu al 1000e bezoeker (Persbericht)

Nog geen 6 maanden nadat midden in coronatijd De Knoperij open ging, ontvangt het nieuwe Montfoortse stadsmuseum veel eerder dan verwacht haar 1000e bezoeker. Als nummer 1000 en 1001 wandelden de zussen Jenny en Trudy uit het Westland De Knoperij binnen. Ze boeken met regelmaat een dagje en nachtje naar het Groene Hart en dit keer was Montfoort aan de beurt. Ze waren op zoek naar toeristische informatie. Ze hadden een nachtje geslapen in De Beekjuweel in de Snelrewaard, kwamen het mooie stadje Montfoort bezichtigen en wilden daarna een wandeltocht in de omgeving doen.

Voorzitter Lex van Wijk van de Stichting Oud Montfoort ontving deze bezoekers en overhandigde hen een mooi Montfoort streekpakket.

Lex van Wijk:

“Het is een bijzonder jaar geworden. We kregen net de beschikking over deze mooie ruimte in de Keizerstraat, toen corona uitbrak. Na een ingrijpende verbouwing gingen we begin juni open met een gelimiteerd aantal bezoekers. We ontvingen sindsdien veel enthousiaste reacties. Kijk maar eens in ons gastenboek. We willen een plek zijn waar Montfoort beleefd kan worden, waar het verhaal van Montfoort wordt doorverteld. Er zijn daarnaast altijd 2 exposities tegelijk te zien. Op dit moment zijn dat “Boerenleven’ en de “Oude Hollandse Waterlinie”. Verder zijn we ook een Toeristisch Informatiepunt. We helpen bezoekers aan Montfoort graag op weg. Of het nu gaat over wandelen, fietsen, eten of een overnachting. Meer dan 25% van de bezoekers komt van buiten Montfoort en 10% van de bezoekers zijn kinderen tot 12 jaar.“

De 1000e bezoeker van Stadsmuseum De Knoperij komt veel eerder dan gedacht. Dat komt mede omdat het streekwinkeltje en de TIP steeds meer bezoekers trekken. Er zijn echte Montfoortse sappen, jams en stroopwafels te koop, maar ook streekpakketten en cadeaupakketten met lokale producten. Bovendien is er een groot aantal boeken over Montfoort te verkrijgen. Het is in korte tijd duidelijk geworden dat het in een behoefte voorziet.

Gastvrouw en gastheer Joke en Sjaak Hage hebben deze zaterdagmorgen winkeldienst als vrijwilligers in De Knoperij. Zij genieten van de aanloop en helpen de bezoekers. Joke en Sjaak Hage: “We vinden het allebei erg leuk om te doen. Sjaak vertelt graag over de geschiedenis en ik geniet van de rol als gastvrouw om mensen te ontvangen en verder te helpen.”

Lex van Wijk: “We bruisen van de ideeën voor volgend jaar. Het expositie schema voor 2021 hebben we al uitgedacht. We willen in de zomer ook weer een leuke actie doen , net zoals de LEGO wedstrijd dit jaar. We zien uit dat we meer mensen tegelijk kunnen ontvangen. En het is gaaf, dat het vrijwilligerscorps blijft doorgroeien evenals onze groep Vrienden.”

Stadsmuseum De Knoperij is open op woensdagmiddag tussen 13-16 uur en op vrijdag of zaterdag van 10-16 uur. Door corona is het maximum aantal bezoekers tegelijk in het museum gesteld op 4. Neemt u uw mondkapje mee?

De expositie “Boerenleven’ duurt tot begin 2021. De tweede tentoonstelling ‘Oude Hollandse Waterlinie’ is er nog tot einde februari.
————————————————————————————————-
Dit is een bericht van de Stichting Oud Montfoort
Voor verdere info Peter Versloot 06-46651411