Kleurwedstrijd stadsmuseum De Knoperij

Na het succes van de LEGO wedstrijd in de zomervakantie vorig jaar heeft de Stichting Oud Montfoort (SOM) een nieuwe actie: de kleurplatenwedstrijd WINTER

Niet naar school. Thuis blijven. Museum De Knoperij is al wekenlang dicht. Het duurt allemaal eindeloos lang. De SOM vindt het hoog tijd voor een nieuwe leuke activiteit om jongeren bij De Knoperij te betrekken. Het thema is WINTER.

Er zijn 4 tekeningen gemaakt van Montfoortse monumenten op basis van oude ansichten. Wie maakt daar de mooiste, winterse kleurplaat van?

Er zijn mooie prijzen te winnen in 2 categorieën : jongeren t/m 8 jaar en jongeren vanaf 9 jaar tot 13 jaar.

Voorzitter Lex van Wijk: “Het is een leuke actie voor de jeugd, die veel thuis moet zitten, om met de bijzondere monumenten van de eigen stad bezig te zijn. De tekeningen gaan we natuurlijk in stadsmuseum De Knoperij ophangen tot 1 maart 2021, zodat iedereen ze kan zien. De voorjaarsvakantie valt in deze periode. Ook dan is een mooie kleurplaat maken een leuke bezigheid ”

De SOM stelt aan aantal leuke prijsjes ter beschikking. Tegoedbonnen die kunnen worden besteed bij G. Dolderman in de Keizerstraat. Per jongere mag 1 tekening worden ingeleverd (??) Begin maart worden de prijswinnaars bekendgemaakt.

Hoe kom je aan een kleurplaat? Deze zijn af te halen bij de AH en de Jumbo, bij het Stadskantoor, in de bibliotheek of je kunt het downloaden van de website van www.oudmontfoort.nl

Inleveren doe je in de brievenbus van stadsmuseum De Knoperij, Keizerstraat 25 met vermelding van je naam.

Lex van Wijk: “De LEGO wedstrijd van afgelopen jaar ligt nog vers in het geheugen. Wat een mooie inzendingen stonden er in de etalage. We hopen dat we ook de etalage mooi kunnen ‘aankleden’ met de tekeningen. We hopen zo dat we over niet al te lange tijd weer open kunnen gaan. We hebben zo veel te laten zien. Deze kleurwedstrijd sluit aan bij de expositie WINTER die binnenkort start” en vanwege de coronasluiting grotendeels vanaf de straat te bewonderen zal zijn.

Download kleurplaten:

Kleurplaat Oude Stadhuis 1

Kleurplaat Hofstraat 3

Kleurplaat Hoogstraat

Kleurplaat Molen De Valk