Deelnemers zorgboerderij op bezoek bij Expo “Verdwenen winkels” in Stadsmuseum de Knoperij

“Ja, dat weet ik nog wel. Daar heb ik ook boodschappen gedaan.” Het was een feest van herkenning. De winkels van vroeger, de producten van toen, de winkeliers die nog tijd voor je hadden. Een flinke groep deelnemers van de zorgboerderij “Boerenleven” en de begeleiders van Petra Vlooswijk waren op bezoek bij de expositie over de Verdwenen winkels in stadsmuseum De Knoperij.

Het thema van de tentoonstelling zorgde voor veel gespreksstof. Na een introductie van Peter Versloot werden de deelnemers werden uitgebreid rondgeleid door vrijwilligers Marga Hoogendoorn, Haike Mintjes en Peter Versloot. Haike: “Het is goed te merken, dat deze mensen het erg leuk vinden. Het is zo herkenbaar voor hen. Die goede oude tijd”.

De expositie bevat niet alleen verhalen van verschillende winkels maar er zijn ook talloze voorwerpen uit de Oudheidskamer opgediept en tentoongesteld. Veel mensen van de zorgboerderij wisten nog bijnamen van de winkeliers te noemen.

De expositie in Stadsmuseum De Knoperij is op zaterdag geopend van 10-16 uur en op woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag van 13.30-16.00 uur. Deze duurt nog tot en met mei 2023.
De toegang tot het museum aan de Keizerstraat 25 in Montfoort is gratis. Daarnaast is er de tweede tentoonstelling over de Ijsselbrug onder de titel ”De brug is terug”. Meer info op www.oudmontfoort.nl

Dit is een bericht van de Stichting Oud Montfoort. Voor verdere info Peter Versloot 06-46651411