Boek eens een stadswandeling in Montfoort.

Vanaf 26 april kan niemand meer om de stadsgidsen van Montfoort heen. Alle gidsen ontvangen een felrode gidsenjas met op de rugzijde Stadsgids en voorop het stadswapen van Montfoort.

Sinds kort zijn de stadsgidsen overgegaan van het Knooppunt naar de Stichting Oud Montfoort (SOM) en ook in aantal flink uitgebreid. De SOM ontving einde 2021 de 2e prijs in de verkiezing van de beste Erfgoedvrijwilligersorganisatie van het jaar 2021 en kreeg daarmee van de minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschap een bedrag van € 5.000. Een deel van dit bedrag wordt nu besteed om het 12 personen sterke team van stadsgidsen te voorzien van herkenbare gidsenkleding. De gemeente stelt hiervoor ook nog 12 rode paraplu’s ter beschikking.

Leer Montfoort écht kennen onder leiding van een gids

De gids vertelt veel over de bijzondere monumenten en over de boeiende historie van Montfoort. Het is een mooie gelegenheid om familie of relaties kennis laten maken met Montfoort, dan is een stadswandeling daar bij uitstek geschikt voor. Per gids kunnen max. 10 personen deelnemen.

Rondleidingen en lezingen op afspraak

De Stichting Oud Montfoort verzorgt ook rondleidingen en lezingen op afspraak, bijvoorbeeld voor families, vriendengroepen, verenigingen, scholen en bedrijven. Bij rondleidingen is hierbij ‘maatwerk’ mogelijk. Bijvoorbeeld het combineren van onderdelen van verschillende rondleidingen, aangepaste aanvangstijd of tijdsduur of het bezoek aan een speciaal monument.
De actieve Stichting Oud Montfoort die ook stadsmuseum De Knoperij exploiteert is blij met de toevoeging van deze activiteit. Het sluit heel mooi aan bij de andere activiteiten en is gelijk ook een welkome bron van inkomsten. Met de overgang zijn ook de wandelingen uitgebreid naar 3 mogelijkheden:

Stadswandeling Puur: Historische stadswandeling met gids van ongeveer 90 minuten langs de historische hoogtepunten van de Stad Montfoort. Kosten € 4,00 pp met een minimum van € 15,00. In de zomermaanden juni, juli en augustus is er elke week op zaterdag om 13.30 een stadswandeling vanaf De Knoperij.

Stadswandeling Op maat: Historische stadswandeling met als extra een bezoek aan Molen De Valk, De Hervormde Kerk en/of de RK-kerk. Duur 2 tot 2,5 uur. Kosten € 5,00 pp met een minimum van € 20,00

Stadswandeling Plus: Stadswandeling van ongeveer 90 minuten in combinatie met een lunch-arrangement en/of een koffie/thee plus gebak-arrangement in het Oude Stadhuis. Deze prijs is op aanvraag.

Binnen het nieuwe gidsenteam worden daarnaast ideeën uitgewerkt over nieuwe thema wandelingen.

Meer informatie en boeken: www.oudmontfoort.nl/stadswandeling/
Tel.: 0348-472 485 of mail naar: info@oudmontfoort.nl