Bingo! Weer een vol Montfoort plaatjesboek

Door: Stichting Oud Montfoort

De actie van de Jumbo in samenwerking met de Stichting Oud Montfoort  (SOM) is afgelopen week beëindigd. De actie is een bijzonder groot succes geworden. Op de ruilavond in het Oude Stadhuis op 19 februari waren zo’n 350 mensen afgekomen om het boek compleet te maken. 
Heel veel mensen lukte het inderdaad de laatste plaatjes te bemachtigen. De één had er nog 1 nodig, de ander nog een hele lijst. De kreet “Bingo, ik heb mijn boek vol” werd vaak gehoord. Sommige hadden wekenlang niet gedacht dat het zou lukken om het boek vol te krijgen. Op de ruilavond konden de ontbrekende nummers, indien deze voorradig waren, worden verkregen in ruil voor de dubbele plaatjes. Nummer 123 bleek een hele lastige en zo nog wel een paar. Terwijl er toch evenveel plaatjes van elk nummer gedrukt zouden zijn. Het bonusplaatje kon op donderdag t/m zaterdag in de winkel worden opgehaald. Omdat het boek al snel als een collectors-item werd gezien, begonnen veel mensen aan een tweede boek en zo ging het sparen tot de laatste dag fanatiek door. Dagelijks zochten mensen elkaar op om nieuwe plaatjes te ruilen. Er kwamen veel nieuwe contacten tot stand.

De restanten van de actie draagt de Jumbo deze week over aan de Stichting Oud Montfoort (SOM), die het boek heeft gemaakt. De SOM heeft zich met deze actie goed op de kaart kunnen zetten en constateert tot grote tevredenheid dat de geschiedenis van Montfoort erg leeft onder de inwoners. Dat is goed om te weten, want de SOM werkt hard aan haar nieuwe onderkomen aan de Keizerstraat 25. Ook de Jumbo is tevreden over deze actie, die de omzet in de wat rustiger maanden januari en februari flink heeft opgekrikt.

SOM is van plan om op een later moment de overgebleven plaatjes nog een keer aan te bieden voor de personen die het boek nog niet vol hebben.

Grote drukte op de ruilavond.
(fotograaf onbekend)