Winterse stadswandeling door Montfoort - Oud Montfoort

Stadswandelingen ook in de winter

1 nov. 2023

Stadswandelingen op maat

Stadswandelingen in Montfoort zijn er in soorten en maten. Vaak wordt er gebruik gemaakt van de standaard stadswandeling van 90 min. Maar zelfs die standaard is betrekkelijk: elke gids vertelt net weer andere details of weet wat meer over een bepaald gebouw of een stuk geschiedenis dan de anderen. Eigenlijk zou je elk jaar een stadswandeling kunnen boeken met steeds een andere gids en dan net weer een ander verhaal horen met nieuwe details. Natuurlijk ook omdat de kennis van de stadsgidsen uitbreidt.

Maar behalve die zogenaamde standaard kunt je ook een uitgebreide stadswandeling boeken van 2 uur of een stadswandeling met een thema aanvragen. Dit jaar deden we er bijv. diverse rond het thema van de Busfabriek Van Rooijen, t.g.v. het boek over de familie Van Rooijen dat dit voorjaar uitkwam (nog te koop in De Knoperij).

Soms is er familie over die ooit in Montfoort woonde en nog eens langs de ouderlijke woning wil, de school van toen, de kerk, et cetera. Er is veel mogelijk.

Wat ook wel gevraagd wordt is een combinatie met een lunch, een koffie-arrangement of een activiteit. Daarvoor werken we samen met Het Oude Stadhuis en met Boer Hans.

In de zomermaanden (juni t/m half september) zijn er op zaterdag zogenaamde ‘instapwandelingen’, daarvoor hoef je je niet vooraf op te geven. Vooral voor toevallige bezoekers/toeristen is dat prettig. Alle andere zijn op afspraak en we zijn heel flexibel.

De laatste standswandeling op afspraak die we organiseerden was ’s avonds, in het donker, met regen. Tweeëntwintig deelnemers, twee gidsen en twee lantaarns met een kaars en dan door donker Montfoort. Van het kasteel naar een schaars verlicht stadsmuseum en een donkere Grote kerk. Spannend!

U begrijpt ook in de herfst en in de winter kan er gewandeld worden o.l.v. een gids, ook als het weer eens een keer minder is. Aanmelden kan via dit formulier. Wij nemen contact op en plannen samen met u een mooie, interessante of spannende wandeling.

Wist u dat we in 2023 al meer dan 700 mensen door de stad leidden?

Oh, enne: we kunnen nog best een paar gidsen erbij gebruiken. Iets voor u?!
👉🏼 Meer informatie en aanmelden.

Winterse stadswandeling door Montfoort - Oud Montfoort

Winterse stadswandeling door Montfoort

Blijf verbonden

Ontvang 6x per jaar onze nieuwsbrief.