Nieuw Montfoorts verzamelalbum

bron: Zenderstreeknieuws Montfoort/Linschoten 4 december 2019

door Paul van den Dungen

Vijf van de zes samenstellers van het verzamelalbum: Peter Versloot, Charlotte Kling, Kees Bazuine, Peter Gruters & Joke de Wissel. Lex van Wijk ontbreekt.
Van links naar rechts: Peter Versloot, Charlotte Kling, Kees Bazuine, Peter Gruters & Joke de Wissel
(Foto: Paul van den Dungen)

SOM en Jumbo slaan handen ineen

Jaren geleden verscheen er een laatste boek over Montfoort, maar binnenkort komt daar weer een nieuwe uitgave bij. Het is eind augustus als de plannen voor het samenstellen van een verzamelalbum over de stad Montfoort meer gestalte krijgen. Vanaf dat moment breekt er voor de Stichting Oud Montfoort (SOM) een drukke tijd aan.

Montfoort – Er is veel belangstelling voor de historie van de stad Montfoort en haar inwoners. Kijk alleen al naar de totaal uitverkochte avonden over Oud Montfoort. Het is Jaap Jan Aarnoudse van de Jumbo in Montfoort die met de SOM overeenkomt om een boek uit te brengen. De Stichting Oud Montfoort zorgde voor de invulling en de Jumbo levert aan zijn klanten het boek en de plaatjes. Veel mensen kennen het sparen van voetbalplaatjes van bijvoorbeeld de plaatselijke voetbalclubs. Maar het verzamelen van oude en nieuwe plaatjes van je woonplaats is betrekkelijk nieuw. Een werkgroep van de SOM gaat met 6 mensen aan de slag. Foto’s worden verzameld, historisch verantwoorde teksten geschreven, onderwerpen uitgezocht, schrijven van een voorwoord en vergaderingen bezocht. “Al met al behoorlijk tijdrovende opdracht” zegt Peter Versloot, maar in twee maanden tijd is het ons toch gelukt. Het verzamelalbum en plaatjes worden nu gedrukt en volgende week afgeleverd. Jaap Jan Aarnoudse, die ook echt ge├»nteresseerd is in de geschiedenis van Montfoort heeft dit plan samen met de SOM opgezet. Versloot: “We kregen als SOM alle vrijheid om het verhaal van Montfoort te vertellen. Het zoeken naar de juiste plaatjes kostte veel tijd. De Stichting Oud Montfoort heeft in hun archief in de kelder van het Huis van Montfoort een schat aan beeldmateriaal, maar ook hulp van particulieren kwam dit keer goed van pas. Peter Versloot: “Wij denken dat heel veel Montfoorters hier veel plezier aan gaan beleven en dat het een echt collectors item gaat worden.” De samenstellers, zoals op de foto, waar Lex van Wijk op ontbreekt, zijn beretrots op het eindresultaat, waarmee de SOM tevens zijn eerste boek heeft uitgebracht.

De voorkant van het verzamelalbum.
De voorkant van het verzamelalbum
(Foto: St. Oud Montfoort)