LEERMOnuMENT

Ook dit jaar doet Montfoort weer mee met de landelijke Open Monumentendagen en wel op 12 september. Een groep vrijwilligers heeft zijn uiterste best gedaan een “coronaproof” programma in elkaar te zetten in het teken van het thema “Leermonument” en dit is gelukt.

De Rooms-katholieke meisjesschool “Carolus”. Vandaag de dag biedt het gebouw onderdak aan o.a. de scouting (Bron: P.A. Versloot).

Zo kunnen onder andere de Rooms-katholieke kerk en de Grote of Sint-Janskerk worden bezocht, maar is ook in De Knoperij van alles te zien. In een nieuwe expositie die aansluit bij het thema, nemen we u mee langs verschillende aspecten van “leren”. Daarnaast kunnen jong en oud op deze dag de mouwen uit de handen steken. Helaas heeft het Montfoorts Kunstenaars Collectief moeten besluiten hun workshops af te lasten, maar bij de scouting is iedereen van harte welkom. Hier krijgt een ieder de gelegenheid om knopen te leren leggen en om herinneringen op te halen.

Als je van trommelen ‘hout’, doe dan mee!

Tot slot is er speciaal voor kinderen de workshop “Als je van trommelen ‘hout’, doe dan mee!”. Deze muzikale activiteit onder leiding van Patrick Streng staat in het teken van leren marslopen en het maken van een echt trommelplankje. De workshop duurt ca. 75 minuten en start om 10.15 en 11.45 bij De Knoperij, Keizerstraat 25. Aanmelden kan via omd@oudmontfoort.nl.

Hoewel wij natuurlijk hopen dat alle activiteiten door kunnen gaan, zijn wij afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Voor meer informatie en het meest actuele programma kunt u terecht op: https://www.openmonumentendag.nl/comite/montfoort/.